Året som gått: jan feb

Det här är min första årssummering här på bloggy och det passar ju ypperligt när det hänt så mycket kul och mitt fotograferande blivit en så stor del av vardagen. Låt oss kika tillbaka på början av året i form av jpegbilder.

JANUARI
Daniel och jag firade nyårsafton med bara varandra, kysstes på tolvslaget och såg fyrverkerierna explodera över vårt älskade Melbourne. Det var dags att avsluta ett kapitel på vår resa och säga hejdå till Australien. Vi passade på att äta massor med mexikanskt och sushi och kollade runt på våra favoritgator och drack endollars 7eleven-latte.

För sen åkte vi till Bali och vår första anhalt var Sanur med dess brinnande kvällshimmel. Vi bokade in oss på en matlagningskurs då staden i övrigt var helt död pga regnsäsong.
Vi tog oss vidare till Ubud och beundrade all underbar arkitektur och jag var så himla glad över att få besöka ett hinduiskt land. Vi gick och såg på balinesisk dans och var mäkta imponerade av tekniken i hela framträdandet.
Vi bodde mest i homestays och satt här en del om morgnar och kvällar och skrev, lyssnade på musik och läste. Risfälten var en vanlig syn i hela Bali men jag kunde aldrig vänja mig, så himla vackert.
Vi besökte en hel del tempel och höll oss långt borta från aporna men kikade närmre på barongen (en beskyddare inom hinduismen) som gestaltas över ingången.
Det här var vårt favorittempel, Pura Ulun Batur. Så mäktigt byggt vid bergen och i en sjö. Något som var mindre mäktigt var de indonesiska toaletterna som oftast såg ut såhär.
Vi åkte vidare till ett stort risfältsområde som heter Jatiluwih som var DET BÄSTA med hela Bali, trots katastrofal mage just då så vi fick rusa tillbaka till restaurangen. Bu!
När vi ändå var i närheten passade vi på att ta oss över till Gili Trawangan för att det utlovades paradis och för att hälsa på Johan. Det var stormigt på havet så istället för en fast boat på 2h tog vi istället en färja på 5h till Lombok + minibuss (2h) för 8 personer men intryckta 14 personer (jag och Daniel var mentalt förberedda på detta och tog allting väldigt piano och fick de bästa platserna i bussen) + en lokalbåt (1h) till Gili vi likaväl hade kunnat kapsejsa med...
Vänster bild förmedlar hur vi hade det 5 av 7 dagar, regn och åter regn. Höger bild visar de andra två dagarna och då var det verkligen fab.
Vi åkte tillbaka till Bali och drack en hel del latte under tiden på ön och gick runt med våra stora ryggsäckar.
Vi såg ett av landets finaste vattenfall i form av Gitgit och pussades framför för det kändes passande. Sen åkte vi vidare till Thailand med svaga kroppar pga dåliga i magen i en hel månad.
FEBRUARI
Vi åkte till Pattaya för att hänga lite med Daniels farbror. Vi råkade äta asdålig mat och första dagen (och andra natten) spenderades på sjukhus med dropp i min arm i de skönaste sängarna på hela resan. Här var känslan att ha Daniel i mitt liv en av de starkaste jag känt, tryggheten i att ha honom vid min sida alltså <3 (och så himla lustigt i efterhand att han fotat hela sjukhusvistelsen, haha).
Jag blev utskriven och vi fick käka antibiotika i fem dagar och bestämde att det skulle vara en bra idé att åka till Mae Phim till Daniels farbrors lägenhet och chilla. De hade pool på taket och ett svenskt café/butik i bottenvåningen. Perfa sa vi! Vi gick på stranden och kollade krabbornas små hål och kulorna av sand de grävt ut.
Vi läste asmycket (jag plöjde Game of Thrones 1 & 2 på nolltid) och en annan dag gick vi på marknad och köpte skjortor för en tjuga styck (marknaden var dock i Pattaya).
Sen var vi sugna på sol och bad och tog oss till Koh Samet <3
Värmen alltså, saknar den något oerhört emellanåt i det här ruskvädret som råder just nu. Har dessutom aldrig haft så bra bränna!!!
På helgen var vi tvungna att lämna ön som var fullbokad och hamnade på ett hotell i en liten håla som hette Taphong. Allt som fanns var en seafoodrestaurang och ett minicafé tvärs över gatan med gratis wifi. Här spenderade vi alla hjärtans dag med varsin öl och clubsandwich i hotellobbyn.
Vi åkte sen tillbaka till Koh Samet och åt kvällsmat på stranden och beundrade solnedgångar. Den sista veckan spenderades i Pattaya med shopping och en längtan över att åka hem. Jag hade feta överraskningar planerade!
Klara:

Åh, jag som redan var sugen på att resa!? Tillståndet botades inte direkt av det här inlägget, haha. Det ser HELT underbart ut!

Svar: Åh, åk åk åk. Och jag med f.ö. Vill med åka bort!
Nastasja Thor

Klara:

Ja, minus sjukhusvistelsen, såklart!!

Svar: Hahah! puss!
Nastasja Thor

ISA:

Vilken jädra start du hade på året alltså!

Svar: Det var rätt jäkla bra! :)
Nastasja Thor

Sandra Lundin:

Vilka fantastiska bilder! Tråkigt dock med den dåliga maten och sjukgusbesöket. Men allt annat ser fantastiskt ut :)

Svar: Men tack fina du!!
Nastasja Thor

Kommentera inlägget här: