Steg-för-steg: pocherade ägg

Börja med att fylla en stor kastrull till 3/4 med vatten och häll sedan i ca 4msk vinäger (jag har bara testat med vitvins men vanlig bör fungera med). Salta inte! Ska du bara göra ett ägg räcker en mindre kastrull.

Knäck dina ägg i separata skålar.

När vattnet börjar bubbla i botten men inte kokar tar du en slev eller vad som helst och rör runt och runt i vattnet.

Tills du får en virvel.

Häll då försiktigt i dina ägg, häll så att en del av vitan kommer i först. På så sätt lindar den sig runt gulan i virveln. För lös gula räcker 3 minuter och för krämig gula 3,5 minuter och för hård gula 4 minuter.

Fiska upp ägget försiktigt med något redskap som är håligt helst så att det mesta av vattnet rinner av. Det kommer finnas lite äggvitebös på vattenytan, bara kapa loss det från ägget när du tar upp det.

Lägg dem på tork lite snabbt.

Och servera på något gott bröd med lite salt och peppar på toppen. Gärna även avocado, rökt lax, cream cheese, stekta grönsaker, stekt svamp, vita bönor osv osv.
Våga testa hörrni! Och de här äggen är inte färska som en del hävdar är ett krav för att det ska fungera.
Åh vad glad jag är för det här inlägget. Har alltid velat prova att göra egna pocherade ägg!