Beetroot pasta with halloumi, feta cheese and fried greens

Jag fick ett önskemål av en läsare om att lägga upp receptet på rödbetspasta när jag var hos Johan och Ida, so here goes!
 
Receptet har jag lånat från Katarina Nordgrens bok Slotträdgården Ulriksdal.
Ingredienser för 2 portioner:
3-4 rödbetor
1 färsk chili
3-4 vitlöksklyftor
1 torkad piripiri
2dl creme fraiché
en knippe färsk persilja
olja till stekning, grovmalen svartpeppar och salt
2 portioner pasta

Sedan lade vi till halloumi, fetaost och grönsaker som grönkål och mangold.
 
How to make this lovely food:
Koka rödbetorna mjuka.
Skala dem och dela i mindre bitar.
Kärna ur chilin och finhacka den, skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt.
Fräs upp i olivolja och lägg först i chilin och sist vitlöken för att den inte ska brännas. Smula i den torkade piripirin.
Blanda med rödbetorna i en kastrull och mixa slätt med stavmixer.
Tillsätt creme fraiché, salt, peppar och låt sjuda på medelvärme medan du kokar pastan.
Blanda ihop alltihopa lagom till servering.
 
Toppa med smulad fetaost, stekt halloumi, persiljan och vitlök/salt&peppar/olivolja-frästa grönsaker! MMMM!
I recieved a request from a reader to post the recipe for the beetroot pasta I ate when I visited Johan and Ida a few weeks ago, so here goes. I have taken the recipe out of Katarina Nordgren's book: Slottsträdgården Ulriksdal!
 
Ingredients 2 portions:
3-4 beetroots
1 fresh chili
3-4 cloves of garlic
1 dried piripiri
2dl creme fraiché
a few sprigs of fresh parsley
oil for frying, coarse black pepper and salt
2 portions of pasta

Then we added feta cheese, halloumi and fried greens like kale and mangold!
 
How to make this lovely food:
Boil the beets soft.
Peel them and cut them into smaller pieces.
Core the chili and chop finely, peel the garlic cloves and chop them roughly.
Fry it all in olive oil, first the chili and then the garlic so it doesn't burn, then crumble in the dried piripiri.
Mix with the beets in a saucepan and blend it to a smooth paste.
Add creme fraiché, salt and pepper and let simmer on medium heat whilst you cook our pasta.
Mix together everything just before serving.
 
Top it all with crumbled feta cheese, fried halloumi and garlic/salt&pepper/olive oil-fried greens! YUM!
 
Enjoy peeps!
Kategori: Mat
Kommentera inlägget här: