Två vegetariska rätter

Ni som följer mig på instagram (@nastasjathor) har redan sett denna, men tänkte att jag delar den här också. Fick med en påse med grönsaker från mamma som handlat på torgets marknad i Ulricehamn och fick någon inspirationsvåg. Jag skar upp broccoli och morötter och stekte i rapsolja, smör och krossad vitlök tills de började mjukna (ca 20-30 min, beroende på bitarnas storlek). Kokade upp rosenböna i bitar i några minuter och lade sedan i det i stekpannan också. Skar upp mangold och stekte på en stund med. Saltade och pepprade. Toppade sedan det hela med smulad fetaost, färsk persilja och rostade pinjenötter. SOM EN DRÖM VARE!
ENGLISH:
You who follow me on instagram (@nastasjathor) have already seen this one, but I'll share it here too. Mum gave me a bag of vegetables from her shop at the town square market and I had a wave of inspiration. I cut the broccoli and carrots into pieces and fried in rapseed oil, butter and crushed garlic until the started to soften (20-30 minutes, depending on the size of the pieces). Boil the runner beans for a few minutes and then added to the frying pan. Cut up mangold and fried too. Salted and peppered. Topped the whole dish with crumbled feta cheese, fresh parsley and roasted pine nuts. LIKE A DREAM!

Quesadillas är en ständig räddare i nöden här. När jag hade en storstädning häromdagen glömde jag helt upp att styra något till lunchen men hade som tur var ingredienser till detta hemma. Alltid, alltid tortillabröd i frysen som lätt kan tinas upp. Med ost, skivad rödlök, skivad färsk champinjon, en halv skivad avocado, färsk koriander, jalapeño och några skvättar Cholula Hot Sauce, plus ost igen för att binda ihop nästa bröd. Stek i en torr panna på båda sidor. Mmmmmmmm.
ENGLISH:
Quesadillas is a constant saviour here. When I was doing a massive clean-up the other day I forgot about getting something ready for lunch but luckily had all of these ingredients at home. Always, always have tortilla bread in the freezer that can easily be defrosted. With cheese, sliced red onion, sliced fresh mushrooms, half of an avocado, fresh coriander, jalapeño and a few splashed of Cholula Hot Sauce, plus cheese again to bind the next bread. Fry in a dry pan on both sides. Mmmmm.