Raving about pita

När vi var i Falkenberg för ett par helger sedan hittade jag pitabröd i frysen för glutenfria varor. 6st för 15kr, det slår sig in på listan som det billigaste glutenfria jag någonsin köpt.
Gårdagens lunch blev en snabb en: strimlad rödkål, rödlök, hackad gurka, skinka, ost och en kall sås på creme fraiché, majonäs, sambal oelek och hackad jalapeño. Tips är att antingen blanda ihop alla grejer i en skål först eller varva de olika ingredienserna så att du inte bara får en tugga av en sak.
Dagens lunch blev pita igen fast med varmare fyllning också: stekt chorizo och rödlök med strimlad rödkål, ost och likadan sås som gårdagen. Tänk er andra kombinationer som falafel och picklade grönsaker eller ugnsrostade kikärtor med vitlökssås.
 
Nom nom nom.
 

ENGLISH
 
When we were in Falkenberg a few weekends ago, I found gluten-free pita breads in the freezer for gluten-free goods. 6 for £1,5 is like the cheapest gluten-free something I've ever bought.
 
Yesterday's lunch consisted of such a bread, toasted and filled with yumminess. Shredded red cabbage, red onion, ham, chopped cucumber, cheese and a cold sauce made from creme fraiché, mayonnaise, sambal oelek and chopped jalapeños. A tip is to either mix all of the ingredients in a bowl first or make sure you go: greens, ham, sauce, greens, ham, sauce so you don't get a bit of just one thing.
 
Today's lunch was made up from another pita but filled with fried chorizo and red onion, cheese, shredded red cabbage and the same cold sauce from yesterday. Imagine other combinations like falafel and pickled vegetables or oven-roasted chickpeas with garlic sauce.
 
Nom nom nom.
Kategori: Mat
Wilda:

Åh så mumsigt det ser ut! Förutom skinkan för min del, men den kan jag ju hoppa och byta ut. :D Härligt foto!

Svar: Åh, kul att du tycker det! Ja, så enkelt att göra vegetariskt eller veganskt också :)
Nastasja Thor

Kommentera inlägget här: